Personal

Frida Göransson

Verksamhetschef tillika Sportchef

Frida kommer från Västergarn på Gotland och flyttade till Halmstad 2001. Hon tävlade ponnyhoppning som ung men kom sedan in på travets bana.

Frida studerade först ett år på Wången sedan gick flyttlasset söderut. Frida har tillsammans med maken drivit travstall i ca: 10 år och alltid haft intresse för hoppning och egna hästar på hobbynivå.

Äldsta dottern Tuva, 15 år, kör ponnytrav och lillasyster Wilma, snart 12 år, tävlar i ponnyhoppning.

Margareta (Maggan) Norgren

Ridlärare

Maggan bor i Haverdal utanför Halmstad med sambo Janne (int. steward, domare). Maggan är utbildad C-tränare i dressyr och är auktoriserad ridlärare.

Hon har tävlat och utbildat hästar till och med svår klass i dressyr och MSV hoppning.

I cirka 20 år arbetade Maggan på ridskola utanför Stockholm - Uppsala, varav 10 år som ridskolechef. Hon har också haft ridledarkurser för olika distrikt i 14 år.

(För tillfället sjukskriven.)

Christina (Tina) Severinsson

Ridlärare

Tina är utbildad Hippolog Ridlärare och har arbetat med hästar hela livet. Hon har tidigare under flera år arbetat som ridskolechef.

Tina bor på en gård i Eftra där hon bl.a. föder upp halvblod i liten skala, importerar och säljer ponnyer och hästar från Irland samt undervisar i dressyr och hoppning.

Hon har tävlat dressyr på medelsvår nivå, hoppning till 135cm och terräng lätt klass i både Sverige och Irland och även haft elever på motsvarande nivå. På Irland arbetade hon med allt från ridskola till tävling, utbildning av hästar och ryttare mm.

Ronja Bernström

Ridlärare

Ronja är 23 år och bor utan för Torup som ligger i Hylte kommun. Hon tog studenten från plönningegymnasiet NIU ridsport 2016.

Har haft hästar och ridit sedan hon var liten, nu har hon två egna, en ponny och ett halvblod.

Ridit upp till MSV B på ponny och 130 på storhäst, utbildar/rider in unghästar och har även jobbat hos Gustaf Johansson samt haft praktik hos Maria Gretzer.

Arbetar mycket med barn på både skolor och ridskola, vilket hon trivs väldigt bra med.

Emelie Björmo

Stallansvarig

Emelie har hållit på med hästar i hela sitt liv och är ursprungligen från Östersund.

Emelie har gått programmet Ridsport på Plönningegymnasiet. Hon har arbetat med travhästar i ca 10 år och har även jobbat med dressyrhästar i Holland och England samt ranchhästar i Australien.

Emelie är också utbildad socionom och har tidigare arbetat på socialtjänsten med barn och unga. Emelie har en unghäst på 6 år som heter Cinnamon.

Petronella Nyberg

Stallpersonal

Petronella är 40 år gammal och har hållt (arbetat) på med hästar hela sitt liv.

Hon har tidigare arbetat på Halmstad travet i 20 år som hästskötare. 

Jim Sundqvist

Vaktmästare