Stallkurs för ridskoleföräldrar och barn

Den 11 oktober hölls en genomgång på ridskolan i hästhantering och stallkunskap. Ett grupp intresserade ridskoleföräldrar med barn var med. Om intresse finns från fler kan ytterligare träffar ordnas.

Teorigenomgång för föräldrar och barn

Härom helgen fick en grupp ridskoleföräldar och barn möjlighet att lära sig mer om hästar, av Charlotte Bergenstam som har lång erfarenhet av hästar. Hon gick igenom hur man hanterar hästar, både före och efter ridlektionen, och hur man mockar. Syftet var att fler ska kunna känna sig trygga i hästhanteringen och att fler ska våga hjälpa till i stallet.

Föräldrarna Ida Larsson med dottern Michelle och Maria Berglund med dottern Linnea tyckte att träffen var givande. Ida och hennes dotter har varit på ridskolan några år men tyckte att det gav nya kunskaper ändå. "Min dotter har precis börjat rida och den här träffen var superbra", säger Maria, "jag är gärna med fler gånger om tillfälle ges."

Är du intresserad av att lära dig mer om hästar och stallarbete - hör av dig till klubben via e-post (ridskola@halmstadsfaltrittklubb.se) så ordnar vi fler tillfällen.