HFK:s elitlag i hoppning tävlar i helgen!

Snart är det dags för Elitallsvenskans kvalomgång som äger rum i Lidköping den 10-11 oktober. HFK ställer upp med ett både ungt och starkt lag.

Lagledare Niclas Haking, vilka rider i helgen?

”I lördagens hoppning är vår laguppställning just nu Theodora Dörring, Anna Stenberg, Pontus Wettersten och jag själv. I laget ingår också Lisa Nyhus.

Moa Rautenberg skulle varit med men dessvärre blev hennes häst skadad nyligen. Men det är så det är med hästar – det händer saker hela tiden.”

Theodora Dörring, hur känner du inför helgens tävlingar?

Theodora Dörring - en av lagets ryttare

”Det ska bli fantastiskt kul och vi är ett jättebra lag med fin sammanhållning. Laget sågs i samband med Septemberhoppet och vi har väldigt roligt ihop.

Vi tillhör västra zonen som i likhet med södra bjuder på ett riktigt tufft motstånd men vi har goda chanser att ta oss till final. Alla lagen som ställer upp är duktiga och det gäller helt enkelt att vara bäst när det gäller.”

Hur går tävlingen till?

I varje omgång räknas de tre bästa individuella resultaten. Lördagens och söndagens omgång räknas därefter samman och de tre bästa lagen från varje zon går vidare.

Hela tävlingsupplägget är annorlunda i år på grund av corona-viruset. I vanliga fall är det tre kvaltävlingar och en semifinal – nu blir det istället två kval under samma helg, med direktkvalificering till finalen i Strömsholm den 20-22 november.

Här kan du läsa mer om vilka lag som tävlar i västra zonen: länk till Ridsportförbundet