En fjärdeplats för HFK:s elitlag i hoppning

Den 10-11 oktober var det laghoppning i Lidköping, i Elitallsvenskans västra zon. Motståndet var tufft och HFK:s lag kom på fjärde plats, alltså ingen final denna gång.

Lagkapten Niclas Haking berättar

Lagledare Niclas Haking

Lagledare Niclas Haking

"Inför söndagens tävling låg vi femma. Dessvärre hade vi otur med bortfall av hästar. Jag var först ut och min häst var jättetrött. Thea (Dörring) och Anna (Stenberg) red helt fantastiskt men vi nådde inte ända fram. Vi slutade på fjärde plats och tre lag gick till final så vi föll på målsnöret.

Jag är stolt över mina lagmedlemmar som alla har gjort fina individuella presentationer under helgen. Vi har haft en helt fantastisk lagsammanhållning hela helgen. Alla har peppat varandra så det har varit helt magiskt.

Det var också väldigt roligt med Pontus Wetterstens vinst i 1,30-klassen i lördags."

Theodora Dörring är nöjd ändå

"Jag är jättenöjd med min och 'Hausis' insats under helgen. Vi hade ett oturligt nedslag i lördags men en superbra felfri runda igår. Tråkigt såklart att vi inte gick vidare men jag tycker att vi ska vara nöjda ändå. Alla bidrog med bra rundor och det är väldigt små marginaler. Hade vi haft ett nedslag mindre varje dag så skulle det sett helt annorlunda ut i resultatlistan."

Vad händer framöver?

Laget är med i Elitallsvenskan nästa år också och det finns redan tankar och planer för det.

Det ska bli spännande att följa er fortsatta resa. Lycka till!

Kommentarer