5-minuter med Viki Ledel

Möt Viki Ledel, styrelseledamot och klubbens sponsoransvariga, i det sjunde medlemsporträttet i serien 5 minuter med.

”Som ansvarig för sponsorfrågor och marknadsföring jobbar jag för att klubben ska synas i många olika sammanhang, inte minst på de digitala plattformarna. Det första jag startade upp var vårt Instagramkonto: HFK_HalmstadsFältrittKlubb, som idag har ca 450 följare”, berättar Viki som till vardags är säljare på AJ produkter. Tanken med Instagram-kontot är att medlemmarna ska ha ett forum där de kan dela med sig av sin tid i stallet och även kunna följa vad som händer när de inte är där. Och när det är tävlingar är det roligt att få uppleva känslan på anläggningen även om man inte är på plats fysiskt.

HFK är en ideell förening som är i behov av intäkter. Viki tar gärna emot tips på företag som kan tänkas vilja bidra inför klubbens 100–årsjubileum nästa år: ” Vi vill fira ordentligt, tillsammans med klubbens aktiva, sponsorer och andra intresserade - alla är välkomna. 2022 blir ett år att minnas!”

Självklart att engagera sig

Viki har ridit på HFK i ungefär två år. När hon började blev hon såld direkt: på anläggningen, hästarna och människorna i klubben. ”När valberedningen frågade om jag ville engagera mig var det lätt att svara ja. Det kändes rätt i hjärtat”, berättar Viki. Hon tycker att det är både roligt och lärorikt att vara ledamot i styrelsen och nu, efter ett halvår, börjar hon känna sig varm i kläderna. Hon känner att hon och de andra nio i styrelsen är ett gott gäng som jobbar mot ett gemensamt mål: att utveckla klubben.

Något som alla kanske inte vet är att Vikis man är väldigt allergisk. Viki trodde inte att det skulle vara möjligt att rida igen som vuxen av det skälet men när dottern verkligen ville börja rida hittade familjen en lösning. Viki och hennes dotter byter om i garaget och måste vara väldigt noga med att hästgrejer inte kommer in i huset eller in i fel bil. ”Ja, det är rätt så omständligt men det är det värt – vi kan inte vara utan hästarna!”, ler Viki.

Vad är det bästa med HFK?

Viki blir glad av att hänga på HFK och träffa likasinnade: ”Det är något visst med att komma till stallet och se glada människor som står och pratar med varandra, oavsett ålder. Här får man vara sig själv och man växer för varje lektion.” Hon nämner också det lugn som infinner sig när man är med hästarna.

Något annat som Viki är tacksam för är allt engagemang som medlemmar visar genom att hjälpa till i stallet och vid tävlingar. Två av dem har till och med bidragit med en stor summa pengar som underlättar oerhört vid köp av ny häst till ridskolan.

Hur kan man bidra som medlem?

”Var gärna med och hjälp till med något litet. Det kan handla om att packa en extra höpåse, hjälpa någon i stallet eller göra en insats när det är tävling på anläggningen. Om vi hjälps åt blir allt bättre och roligare. Och sist med inte minst - ta hand om varandra och om hästarna.”

Kommentarer