5 minuter med Tommy Göransson

Möt Tommy Göransson, klubbordförande och engagerad ridförälder, i det sjätte medlemsporträttet i serien 5 minuter med.

Tommy och US-ponnyn Sunny

Tommy och US-ponnyn Sunny

”Som klubbens nye ordförande jobbar jag för att skapa förutsättningar för delaktighet och engagemang, tillsammans med de andra i styrelsen. En annan viktig uppgift är givetvis att trygga klubbens ekonomi i dessa ansträngda tider”, berättar Tommy som till vardags arbetar med utbildning för Försvarsmakten.

Han är väldigt glad för sin nya styrelse som visar ett stort engagemang och där klimatet är positivt, öppet och stöttande. Mängden arbetsuppgifter är dock stundtals överväldigande så om det är någon som vill stötta styrelsen med administrativa sysslor på ideell basis så hade det varit väldigt välkommet, hälsar Tommy.

Vill ge tillbaka till klubben

Tommys resa in i hästvärlden började när hans äldsta dotter, sju år gammal, ville börja rida. Tommy visste inte så mycket om hästar (”jag red en gång på en ’helvild’ häst på min svensexa – som egentligen var den äldsta och segaste hästen i stallet, den nästan sov”) men fick lära sig att hantera hästar från marken. Ett drygt decennium senare konstaterar Tommy att döttrarnas ridning har varit, och fortfarande är, en källa till glädje för hela familjen.

Malin och Tilda började på HFK 2014 efter några år på olika ridskolor och det var som att allt föll på plats. ”Det var bättre hästar och bättre ridlärare. Mina döttrar har också fått vara med och tävla med ridskolehästar, vilket utvecklat dem enormt, både som ryttare och som människor. Det är också väldigt värdefullt med en ridskola inne i Halmstad, dit ungdomarna kan ta sig själva med buss eller cykel”, menar Tommy. Hans styrelseengagemang är ett sätt att ge tillbaka till klubben som betytt så mycket för hela familjen.

Tommy vill uppmuntra andra föräldrar att engagera sig och aktivt följa sina barn: ”Ridsporten är fantastisk eftersom alla kan vara med och bidra oavsett nivå – och man mår väldigt bra av att umgås med hästar.”

Vad är det bästa med HFK?

”Vi har en fantastisk anläggning och personal som är kompetent, kreativ och engagerad. När pandemin är över finns oändliga möjligheter att utveckla verksamheten så att HFK kan bli ett givet hästcentrum för många olika grupper. Det gäller bara att klubben klarar sig ur det tuffa ekonomiska läget.”

Tommy drömmer om en bred verksamhet på HFK med ridskola, träningar och tävlingar - för alla åldrar och nivåer. Ambitionen är att ordna olika slags tävlingar, nationella, regionala och lokala, och att det ska finnas klubbryttare och lag på alla nivåer. ”Man kan inte bygga ett högt torn utan en bred bas”, menar Tommy.  De erfarna tävlingsryttarna kan inspirera de yngre och vara förebilder. ”Jag vill att alla åldrar ska kunna mötas, utvecklas och ha roligt tillsammans.”

Hur kan man bidra som medlem?

”Hör gärna av dig med förslag och funderingar (skriv till styrelse@halmstadsfaltrittklubb.se). Hjälp till som funktionär på tävlingar, det är roligt och lärorikt och det är viktiga arrangemang som ger intäkter till klubben. Tillsammans gör vi skillnad!”

Kommentarer