5 minuter med Niclas Haking

Niclas Haking är först ut i en serie porträtt av medlemmar i Halmstads Fältrittklubb. Niclas är tävlingsryttare, hopptränare och lagledare för HFK:s elitlag som tävlar i hoppning i Elitseriens kvalomgång om några veckor.

Berätta om laget och vad som händer framöver

”Det finns många duktiga ryttare i laget och fyra kommer att tas ut till kvalet i oktober. Vårt mål är givetvis att komma till finalen i Strömsholm i november. Många av klubbens elitryttare ställer upp i Septemberhoppet nu i helgen och på fredag har vi en lagträff med middag. Vi ska framöver också träffa en tränings- och kostcoach för att hjälpa oss ryttare att prestera ännu bättre.”

Vad är det bästa med HFK?

”Klubben har en fantastisk anläggning som kan användas till tävlingar på ett väldigt bra sätt.”

Hur blir man en bra ryttare?

Foto: Falkenbergs foto

När Niclas var barn drev hans pappa ridskola i Stockholm så hästar har länge varit en del av Niclas liv. Hans bästa tips på hur man kan bli en bra ryttare är: ”Var nyfiken och våga fråga – det finns inga dumma frågor. Kolla också hur de duktiga ryttarna gör och lär av dem, man lär sig mycket genom att titta.”

/Jennie Fagerström