5 minuter med Boel Abelson-Crossley

Möt Boel Abelson-Crossley, ryttare med livslång kärlek till hästar, just nu aktiv i valberedningen inför årsmötet, i det femte medlemsporträttet i serien 5 minuter med.

”Jag är en av tre i valberedningen och vi jobbar för fullt inför årsmötet den 14 februari med att få fram bra kandidater till styrelsen. Det är väldigt roligt att ringa runt till medlemmar eftersom många blir glada över att få frågan och gärna vill hjälpa till i föreningens arbete. Vi letar dock fortfarande efter någon som är kunnig inom ekonomi så tipsa gärna.”

Livslång kärlek till hästar

Boel med sin nya häst

Boel beskriver sig som en allt-i-allo som gärna rycker in och hjälper till i föreningen. Under 2020 var hon för första gången funktionär på tävling, vilket gav mersmak. Hon delar hästintresset med sin dotter Emma som precis valts in i ungdomssektionen och hon ser fram emot de kommande årens hästliv tillsammans, nu med varsin häst för träning och tävling.

Boels kärlek till hästar började med en sommar-shettis när hon var fem år. När familjen skulle flytta in till Härnösand från landet förhandlade hon till sig att som kompensation få gå på ridskola. Sagt och gjort, sex år gammal ringde hon själv till ridskolan och bokade in sig på lektioner. Sedan dess har hon ridit och nu är hon tillbaka på ridskola efter 20 år av annan ridning. ”Mina tisdagskvällar på HFK är heliga, där får jag energi och känner att jag utvecklas. Jag har blivit en riktig rid-nörd och jobbar med att finslipa sits, balans och hjälper. Och ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur mycket jag har kvar att lära!”

Boel har en ny häst i stallet hemma och en vision som hon knappt vågar nämna: ”En avlägsen dröm är att någon gång tävla i fälttävlan men jag har inte ens galopperat på min nya häst än…” Boels bästa tips är att våga låta sin hobby/passion få ta plats i livet: ”Det ger energi, mitt i livspusslet!”

Vad är det bästa med HFK?

”HFK betyder mycket för mig - det personliga stödet jag fått genom åren från instruktörer har gjort att jag utvecklats som ryttare och även vågat ta steget till att ha egen häst, först en och nu två. Det är alltid härligt att komma till vår fina anläggning och få uppleva den öppna stämningen i stallet.” På frågan om vad hon önskar inför framtiden svarar Boel: ”Jag ser framför mig att nya talanger från ridskolan tar steget till att tävla för klubben och att ridskola och tävlingar flätas samman mer och bidrar till varandras utveckling.”

Hur kan man bidra som medlem?

”Jag brukar säga att en förening inte blir bättre än medlemmarnas engagemang. Var med på årsmötet den 14 februari och gör din röst hörd. Fundera på hur just du kan bidra. Med öppenhet och gemenskap i föreningen kan engagemanget växa och föreningen utvecklas. Vi behöver hjälpas åt – ingen kan göra allt men alla kan göra något!”